Hylätyt 

Tour de Sock -neulomiskilpailussa on mahtava idea: neulotaan kilpaa ja tehdään hyvää (kisan tuotto lahjoitetaan Lääkärit ilman rajoja -järjestölle). Jutun juoni on karkeasti se, että kilpailijat saavat pikkusummaa vastaan seitsemän neuleohjetta, jotka julkaistaan noin kahden viikon välein. Nopeudesta saa pisteitä ja koko kilpailun voittaa se, jolle pisteitä on kaikista eristä kertynyt yhteensä eniten.  Kilpailussa on yksilö-ja joukkuekisa. 

Tietenkin sukat täytyy neuloa annetun ohjeen mukaan, että tehtävä on kaikille sama. Malliin sallitut muutokset on esitetty kisasivuilla. Sukat valmiiksi neulonut kilpailija lähettää neulomistaan sukista vaaditut valokuvat, jotta voidaan tarkastaa, onko ne tehty ohjeen mukaan.

Hieno homma, mutta hyvätkin jutut saadaan pilattua älyttömällä niuhottamisella. Nämä kisasukkani hylättiin, koska olen vaihtanut päävärin ja kontrastivärin paikka kuvioraidassa. Epäreilua minusta, sillä työn määrähän on aivan sama vaikka olisikin vaihtanut värejä! Suunnittelijan, TiinaQ:n mielestä värejä olisi ihan hyvin voinut vaihtaa, joten mallin kunnioittaminenkaan ei kriteerinä nyt oikein toimi. Näin jäi joukkueeltani pisteet näistä sukista saamatta. Oma moka tietysti, mutta…

No, leikkiähän tämä loppujen lopuksi on ja saanpahan nauttia upeista sukistani, joita oli älyttömän kiva neuloa. Vihreäsävyinen lanka on Lanitium Ex Machinan ihanaa sukkalankaa ja kuviolangat jotain jämiä.

Kuvan otin upouudella kamerallani, jonka hankin juuri tällaista tarkoitusta varten: voin itse ottaa neulekuvani, koska kameraa voi ohjata kännykällä tai iPadilla, kuten nyt tein. Minun pitää vielä opetella parempaa tarkennusta, mutta kyllä nämäkin jo kelpaavat! Hankin muuten edellisen Olympukseni jonkin blogin suosituksen perusteella ja olin siihen tavattoman tyytyväinen, se mahtui (kuten tämä uusikin) kässäpussiin eikä upeiden kuvien esteenä ole ainakaan kameran ominaisuudet. Nyt kun tarpeeni ovat lisääntyneet, vaihdoin hyvän kameran vieläkin parempaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s