Lounastunnilla selattua

Tämä kuva Vogue-lehdestä inspiroi minua suunnittelemaan Hodan-päähineen, jonka ohje on yksi hienoimmistani.  Voguen kuvassa on Jaques Le Corren hieno baretti.

Selasin lehden lounastunnilla eräässä kruununhakalaisessa sushibaarissa ja sain kauhean kipinän. Olin itsekin todella yllättynyt, kun palasin katsomaan tätä kuvaa myöhemmin: olisin vaikka voinut vannoa, että Le Corren baretissa on leveä kupu! Tämä toimii hyvänä esimerkkinä paitsi siitä,  miten suunnittelijan aivot työstävät visuaalisia ärsykkeitä, myös siitä, miten epävarmoja tekemämme havainnoit voivat olla.

Tässä on sitten suunnittelemani Hodan-baretti. Mallina on pipolle nimensä antanut upea Hodan Mohamud, helsinkiläinen vaatetusalan opiskelija, joka kelpaisi varmasti hienompiinkin julkaisuihin valokuvamalliksi. Kuva on tietenkin Susa Junnolan (Moreeni 2017). Kaunis keltasävyinen seinä löytyi Kalasatamasta.

Baretti on neulottu Peo 130 -merinolangalla (Snurresta)  ja lieri on pingoitettu Etolan Etrasta ostetulla 4/2 mm nailonletkulla, joka on sopivan tukevaa tähän tarkoitukseen. Varmasti karkaasikin ajaisi saman asian.

Tämä on ehdottomasti lempipäähineeni pipokirjan ohjeista. Sopivan dramaattinen, ihanan lämmin ja sen asentoa voi myös muunnella. Mallista on helppo tehdä myös uusia tulkintoja käyttämällä esimerkiksi eri värejä, pintaneuleita tai kirjoneuletta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s